logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  glasbena.sola.celje@siol.net
slo  | eng

44. mednarodni festival harmonike Castelfidardo “PIF 2019”

Mednarodni festival harmonike v Castelfidardu “PIF” velja za enega najprestižnejših harmonikarskih dogodkov na svetu. V okviru festivala, ki je potekal od 18. do 22. septembra, se je odvilo tekmovanje, poleg tega pa še  številni harmonikarski seminarji, koncerti ter predstavitve izdelovalcev harmonik.

Festivala so se udeležili tudi učenci in učitelji, ki so združeni v orkestru diatoničnih harmonik sedmih glasbenih šol: Celje, Ilirska Bistrica, Trbovlje, Hrastnik, Laško, Radeče, Slovenj Gradec in Ravne na Koroškem. Medsebojno sodelovanje podpirajo ravnatelji omenjenih glasbenih šol, pa tudi Zavod Združenje harmonikarjev. Orkester je pod vodstvom dirigenta Zorana Lupinca, in v koordinaciji z mentorji, na gostovanju v Italiji izvedel tri koncerte: v Opčinah, v muzeju bazilike Matere Božje v Loretu in na festivalskem odru glavnega trga v Castelfidardu.

Poleg koncertov pa so si učenci pogledali tudi muzej harmonik, kjer so lahko skozi razstavo videli 158 harmonik, izdelanih med letoma 1840 in 2005, in sicer z vidika vizualnega in tehničnega razvoja harmonike skozi zgodovine. V muzeju je na ogled tudi rekonstrukcija delavnice iz začetka 20. stoletja.

All-focus

All-focus

All-focus

All-focus

Kontaktni podatki
Kontaktirate nas lahko na enega od spodnji kontaktnih naslovov:
  • Slomškov trg 10, Celje
  • 03 492-57-30
  • glasbena.sola.celje@siol.net