logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  tajnistvo@gscelje.si
slo  | eng

Mojstrski tečaj za harfo: Maria Gamboz Gradišnik

12. novembra se je na Glasbeni šoli odvijal Mojstrski tečaj za harfo. Gostili smo predavateljico Mario Gamboz Gradišnik.

Maria Gamboz Gradišnik je diplomirala na University of fine arts and music v Tokyu (Japonska) , na Conservatoriu v Trstu in magistrirala z odliko na Conservatoriu Udine. Ob študiju je opravila specializacijo na Accademia Chigiana v Sieni in Fondazione Santa Cecilia v Portogruaru.
V času študija je zmagala na šestih tekmovanjih za štipendijo , za kar je bila proglašena za eno najobetavnejših glasbenic v italijanskem okolju ( 1999-2001 ).
V obdobju od 2002 do 2004 je zmagala kar na petih mednarodnih tekmovanjih, med katerimi sta najbolj priznana Victor Salvi (Saluzzo- Italija) in TIM (Salone de Provence-Francija) . V času šolanja na Japonskem je sodelovala s Togijem Hidekijem in njegovim ansamblom za antično japonsko glasbo ter šolo za specializiranje liričnih pevcev – Tokyo Verdi Ensemble. Z njimi je nastopala v znanih dvoranah ( Concert Hall Opera City, Santory Hall in Art Sphere ).
Na njeno pobudo so bila izdana dela sodobnih skladateljev pri založbah Curci in Pizzicato.
Sodeluje z mnogimi orkestri : Mozart Orchestra- Bologna, Orchestra della Svizzera Italiana- Lugano, Teatro Verdi- Trst, Orchestra sinfonica di Roma, Orchestra sinfonica di Perugia, Orchestra sinfonica del Friuli Venezia Giulia- Udine, Filarmonia Veneta- Treviso, simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Slovensko filharmonijo.
Od leta 2008 je solo harfistka orkestra SNG Opera in balet Ljubljana.

Mojstrskega tečaja so se udeležili naši učenci in dijaki.

foto: Marija Gamboz Gradišnik

Kontaktni podatki
Kontaktirate nas lahko na enega od spodnji kontaktnih naslovov:
  • Slomškov trg 10, Celje
  • 03 492-57-30
  • tajnistvo@gscelje.si