logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  tajnistvo@gscelje.si
slo  | eng

Na koncertu akademikov Dunajske filharmonije tudi naš bivši dijak Andraž Golob

Naš bivši dijak, klarinetist Andraž Golob, je danes študent Univerze za glasbo in uprizoritev v Gradcu, kjer študira pri Geraldu Pachingerju. Je dobitnik številnih nagrad, kot so nagrade Luigi Zanuccoli, TEMSIG in druge. Izpopolnjeval se na mojstrskih tečajih z M. Schornom, K. Heroldom, H. Mӓkijem, Matejem Bekavcem in drugimi. Nastopil je z Nϋrnberško filharmonijo,  Filharmoničnim orkestrom Grazer in Mladinskim orkestrom Gustava Mahlerja. Je član številnih zasedb komorne glasbe in je nastopal na različnih tekmovanjih, koncertih in snemanjih. Kot solist je nastopil leta 2018 v Severnonemški filharmoniji  v Rostocku.

Andraž bo to nedeljo, 13. decembra,   sodeloval na koncertu Dunajske filharmonije pod taktirko maestra Zubina Mehte. Oddajo bodo v živo prenašali na radiu Ӧ1 ob 14.30 uri.

»Težko je izbrati najbolj nepozaben in razburljiv trenutek na Akademiji, saj jih je toliko. Igrati dva koncerta z odličnim Johnom Williamsom je bilo prav posebno. Če pa bi moral izbirati, bi bil to moj prvi projekt z Dunajsko filharmonijo. Šlo je za Sibeliusovo simfonijo št. 4 z Danielom Hardingom in Christiane Karg. Igral sem 2. klarinet in bas klarinet.«

Več informacij na: https://bit.ly/3lwKLME (Orkester akademikov Dunajske filharmonije)

Vir: Dunajski filharmoniki

Foto: Ben Morrison

Kontaktni podatki
Kontaktirate nas lahko na enega od spodnji kontaktnih naslovov:
  • Slomškov trg 10, Celje
  • 03 492-57-30
  • tajnistvo@gscelje.si