logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Sodelovanje z lokalno skupnostjo

Sodelovanje z osnovnimi in drugimi šolami

Učenci glasbene šole bodo sodelovali na kulturnih prireditvah v matičnih šolah v dogovoru z učitelji glasbene šole. Tudi v tem šolskem letu bomo za celjske osnovne šole organizirali predstavitve naših orkestrov in komornih skupin. V tem letu imamo tudi nov projekt za promocijo deficitarnih instrumentov z naslovom ”Poglej, prisluhni in začuti” (PPZ).

Sodelovanje z drugimi GŠ in kulturno-umetniškimi institucijami

Glasbena šola Celje sodi med ustanove, ki pomembno prispevajo h glasbenemu izobraževanju in kulturnemu razvoju Celja in okolice. V svojem okolju predstavlja steber izobraževanja in kulturno-umetniškega ustvarjanja, kar pa lahko dosega le z aktivnim vključevanjem v kulturno dogajanje matičnega okolja tudi z drugimi institucijami (MO Celje, Občino Štore, Občino Vojnik, Zavodom Celeia, Pokrajinskim muzejem Celje, z Osrednjo knjižnico Celje, Hišo kulture Celje, Celjsko literarno društvo in drugi).

V naši šoli tudi gostujejo društva oz. jim brezplačno zagotavljamo prostore za njihovo dejavnost. To so  Celjski godalni orkester, Komorni moški zbor in Mešani pevski zbor Orfej.

Skip to content