change to english language
   
Untitled Document
           
    Mladinski pihalni orkester GŠ Celje je bil ustanovljen leta 1985. Prvih sedem let so orkester vodili Matjaž Železnik, Miran Majcen, Zdenko Korenjak in Albert Zaveršnik, vse do konca šolskega leta 2007/08 pa je orkester vodil g. Jure Krajnc. Orkester je prerasel v sodoben orkestralni sestav, ki šteje šestdeset članov, sedanjih in nekdanjih dijakov GŠ Celje ter mlajših učiteljev. S šolskim letom 2008/09 je vodenje prevzel g. Bernard Belina, pedagog GŠ Celje in član Simfoničnega orkestra RTV Slovenije.

V svoje koncertne programe vključuje tako skladbe skladateljev klasične glasbe kot tudi zabavno glasbo, zadnja leta pa se veliko ukvarja tudi s filmsko glasbo. Orkester postaja pomemben sooblikovalec koncertne dejavnosti v Celju in v širši regiji.

Uspešno sodeluje na državnih tekmovanjih tovrstnih sestavov, kjer je prejel že več zlatih listin in si s tem pridobil pravico tekmovanja v umetniški skupini pihalnih orkestrov Slovenije, kjer je ravno tako prejemal zlate plakete.

Orkester sodeluje s priznanimi solisti, kot so Jure Hladnik, Matej Grahek, Boštjan Lipovšek in drugi. Posnel je že 2 zgoščenki.
     
 
Untitled Document
 
   
 
Spremljajte nas
Ostale povezave
 
© 2012 Glasbena šola Celje