logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Osnovna stopnja – vpis

Učenci se vpisujejo v glasbeno šolo na podlagi razpisa za vpis. Glasbena šola objavi razpis sprejemnih preizkusov za vpis do konca meseca maja za naslednje šolsko leto. Za vsako novo šolsko leto je razpis za nove učence objavljen v prvi polovici maja v javnih medijih.

V razpisu navedemo izobraževalni program, instrumente oziroma predmete, za katere bomo izvajali pouk, predvideno število učencev in druge pogoje za vpis. Vpis v glasbeno šolo bo potekal po šolskem koledarju.

Glasbena šola uskladi število vpisnih mest s kadrovskimi in prostorskimi zmogljivostmi, pri čemer mora dati prednost vpisu bolj nadarjenim učencem ter učenju orkestralnih instrumentov in petja. Širitev obsega dejavnosti je odvisno od soglasja resornega ministrstva.

Starost in druge vpisne pogoje določa izobraževalni program.

Vpis v program predšolske glasbene vzgoje in v program glasbene pripravnice je mogoč brez sprejemnega preizkusa. Vsebino sprejemnega preizkusa in druge podrobnosti določa izobraževalni program, komisijo za sprejemni preizkus in njene naloge določi ravnatelj šole.

Vpis v nadstandardne programe (bas kitara, elektronske klaviature, jazz, predšolska plesna pripravnica, plesna pripravnica, sodobni ples, balet, bobni za vse generacije) je razpisan na podlagi kadrovskih in prostorskih zmogljivosti.

Skip to content