logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  tajnistvo@gscelje.si
slo  | eng

Sen Trnuljčice – nastop plesnega oddelka Glasbene šole Celje

Sen Trnuljčice je bil pravi plesni spektakel našega plesnega oddelka na Glasbeni šoli Celje. Na zaključni predstavi so se združili oddelki plesne pripravnice 1 -4, sodobnega plesa in baleta, ki jih v tem šolskem letu poučujeta Nikita Omerzu in Vanja Vitman. Prireditev je s svojim veznim tekstom in čudovitimi nagovori, tudi iz ozadja, povezovala Maja Gorjup Zdovc.

Zelo dobro poznana zgodba Trnuljčice, ki jo pred zlobno vilo in njenim urokom reši dobra vila, so izjemno uprizorili plesalke in plesalci oddelka za balet in plesne pripravnice 1. Potem, ko se je Trnuljčica zbodla in zaspala, so se v njene sanje prikradle navihane, domorodne Indijanke, učenke plesne pripravnice 2, ki so predstavljale ogenj, vodo, zrak in zemljo. Njene sanje so se nato prelevile v življenje na gradu, kot se za Trnuljčico spodobi, s čudovito koreografijo in izvedbo deklet iz plesne pripravnice 4. Kot v življenju hitimo iz dneva v dan, so tu sanje bežale v zgodovini naprej in nazaj in nas pripeljale do plesa kamene dobe, ki so ga izvrstno pripravila naša jamska dekleta iz plesne pripravnice 3 in nam prikazala življenje v tistih starodavnih časih. Iz preteklosti v sedanjost, ki je tako elektronsko in brezosebno naravnana, da včasih pozabimo na medosebne odnose in zremo le še v naše elektronske naprave, so nam potrkale na vest plesalke sodobnega plesa 1. Ker pa v zgodovini skoraj ni področja, kjer bi lahko spregledali Grke, so plesalke sodobnega plesa 3 prikazale umetelni ples boginj na Olimpu, ki so ga, tako kot plesalke sodobnega plesa 1, pripravile skupaj z Nikito Omerzu.

Zaključek predstave je pripadel novemu baletnemu oddelku, ki je s prinčevim prihodom zdrobil urok zlobne vile. Prebujenje Trnuljčice so proslavile vse vile z angelčki, našimi najmanjšimi plesalkami, in zaključile dovršen ter srčno in navdušujoče pripravljen plesni nastop naših plesalk in plesalca.

Posebna zahvala na tem mestu tudi Ani Lukić, Tin kostumi in Baletni akademiji Antona Bogova, ki so našim plesalkam z veseljem posodili kostume.

Pripravila: Špela Rošer

 

Kontaktni podatki
Kontaktirate nas lahko na enega od spodnji kontaktnih naslovov:
  • Slomškov trg 10, Celje
  • 03 492-57-30
  • tajnistvo@gscelje.si