logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Ana Abramović

Ana Abramovic (1981.), hornistka, se je rodila v Beogradu (Srbija), kjer je diplomirala na Fakulteti za glasbeno umetnost.  Magistrski študij je končala je v Skopju (Makedonija). Izpopolnjevala se je na mojstrskih tečajih F. Orvala in B. Lipovška (Slovenija).

Sodelovala je z orkestri kot so RTS, opera Madeleinenum, Narodni teater v Beogradu, Vojvodina Simfonija, Novi Sad, Sarajevo Filharmonija in opera, Festivalski operni orkester, Opera (Herceg Novi).

Od leta 2008 igra v Črnogorskem orkestru kot prva hornistka, kjer nastopa kot solistka in članica komornega ansambla. Poučevala je v glasbenih šolah v Beogradu in Tivtu.

Ana Abramović (1981), a hornist, was born in Belgrade (Serbia), where she graduated from the Faculty of Musical Arts.  She completed her master’s degree in Skopje (Macedonia).

She studied at the master classes of F. Orval and B. Lipovška (Slovenia).

She has collaborated with orchestras such as RTS, Madeleinenum Opera, National Theatre in Belgrade, Vojvodina Symphony, Novi Sad, Sarajevo Philharmonic and Opera, Festival Opera Orchestra, Opera (Herceg Novi).

Since 2008, she has played in the Montenegro orchestra as the first hornist, where she performs as a soloist and member of a chamber ensemble. She taught in music schools in Belgrade and Tivtu.

Skip to content