logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Extra band

EXTRA BAND
Dirigent: Bojan Logar

Big band se je ustanovil in si nadel ime Extra band v 90-tih letih prejšnjega stoletja.
Na pobudo mag. Vida Marcena je prve korake z orkestrom naredil Albert Zaveršnik, vodenje je na začetku tega stoletja prevzel Bojan Logar, ki orkester uspešno vodi še danes.

Poslanstvo tovrstnega sestava je, da učenci in dijaki spoznavajo osnove improvizacije in aranžiranja, kot tudi osnove skupinske igre, ki je značilna za jazz orkestre in sestave. V orkestru sodelujejo tudi učenci nadstandardnega programa jazza.

Osrednja programska zasnova orkestra je jazz glasba, vključuje pa tudi številne druge zvrsti zabavne glasbe, kar omogoča orkestru v kontekstu oblikovanja koncertnih programov zanimive in atraktivne nastope.

Orkester se uspešno uveljavlja v Celju in tudi v širšem slovenskem prostoru. Big band se občasno združi s Mladinskim simfoničnim orkestrom GŠ Celje in skupaj tvorita veliki revijski orkester. V času več kot 20-letnega delovanja Extra banda Glasbene šole Celje je z njim sodelovala cela vrsta odličnih vokalnih solistov: Džimi Stanič, Dragica Kladnik-Dada, Senka Valentinčič, Manca Urbanc, Andraž Hribar, Jadranka Juras, Vita Mavrič, Darja Švajger, Alenka Godec, Jacques Hovdek, Nuška Drašček in mnogi drugi perspektivni vokalisti.

Skip to content