logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Miloš Jovanić

Glasbena pot Miloša Jovanića se je začela pred petindvajsetimi leti na nižji glasbeni šoli v Ljubljani. Kontrabas sem je učil pri prof. Lucianu Boletu, pri katerem je končal nižjo in prva dva letnika srednje glasbene šole. V tretjem in četrtem letniku se je učil pri prof. Zoranu Markoviču in pri njem tudi zaključil srednjo šolo. Leta 1999 je uspešno opravil sprejemne izpite na Akademiji za glasbo in začel z rednim študijem pri prof. Igorju Bittnerju. S tem je pridobil strokovni naslov akademski glasbenik kontrabasist in profesor kontrabasa. Ima opravljen strokovni izpit za strokovne delavce na področju vzgoje in izobraževanja, ki ga je pridobil 23. aprila 2008. Leta 2016 je napredoval v naziv Svetnik. Leta 2016 je kot član žirije za violončela in kontrabase sodeloval na regijskem tekmovanju v Cerknici.

Ima veliko znanja in izkušenj na področju pedagoškega dela kot tudi praktičnega igranja na najvišji profesionalni ravni. Pri poučevanju inštrumenta kontrabasa ima osemletne delovne izkušnje kot pedagoški delavec. Poleg poučevanja si je delovne izkušnje kot substitut več let nabiral tudi z igranjem v različnih profesionalnih simfoničnih orkestrih, kot so orkester RTV Slovenija, orkestru Slovenske filharmonije in v orkestru SNG Opera in balet.

Miloš’s music path began 25 years ago at elementary music school Ljubljana in the class of Luciano Boleto, where he finished elementary school and 2 years of middle music school. He continued and finished his schooling in the class of Zoran Markovič. In 1999 he began his study at the Music Academy Ljubljana in the class of Igor Bittner. By this he gained a professional title of the academic musician double bass player and professor of double bass. He has passed a professional exam in the field of education. In 2003 he was promoted to the highest professional teacher title. He participated in the Cerknica region competition as a member of jury.

He’s got lots of knowledge and experience in education field and also as an active professional musician. For 8 years he has been teaching double bass. As a substitute player he is a member of different symphonic orchestras such as RTV Slovenija, Slovene philharmonic orchestra and SNG Opera and Ballet.

 

Skip to content