logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Janez Avšič

Janez Avšič je leta 2009 diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Zorana Markovića. V času študija se je udeleževal raznih tekmovanj, kjer je dosegal najvišje nagrade. Svoje znanje je izpopolnjeval na številnih seminarjih in poletnih šolah doma in v tujini. Bil je tudi član mladinskega orkestra Gustav Mahler.

Od leta 2011 je redno zaposlen v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija kot kontrabasist solist. Poleg tega poučuje in s svojimi učenci na tekmovanjih doma in v tujini dosega odmevne rezultate.

 

Janez Avšič graduated from the Academy of Music in Ljubljana in the class of prof. Zoran Marković (2009). During his studies, he participated in various competitions. He improved his knowledge at numerous seminars and summer schools at home and abroad. He was also a member of the Gustav Mahler Youth Orchestra.

Since 2011, he has been regularly employed in the Symphony Orchestra of RTV Slovenia as double bass soloist. In addition, he teaches and achieves resounding results with his students in competitions at home and abroad.

Skip to content