logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Bogat izkupiček nagrad na glasbenih tekmovanjih

Barvni znak Glasbene šole Celje

Na Mednarodnem glasbenem tekmovanju Tartini 2024, ki je potekalo od 31. 5. do 2. 6. v Piranu, je sodeloval kvartet violin in dva pianista. Kvartet violin v zasedbi Elena in Katarina Gril, Veronika Belina in Kaja Zemljak je v A kategoriji prejel 1. nagrado in 90 točk. Njihova mentorica je Alenka Firšt. David Vlaović je v I. kategoriji, klavir, prejel 2. nagrado (81 točk), njegov mentor je Davorin Dolinšek. Klea Testaniere, dijakinja umetniške gimnazije glasbene smeri, ki jo skupaj izvajamo Glasbena šola Celje in I. gimnazija v Celju, je v 4. kategoriji, disciplina klavir, prejela 1. nagrado (90 točk). Njena mentorica je Jelena Dukić Segečić.

Nedaleč stran, v italijanski Gorici, je v istem terminu potekalo že 21. kitarsko tekmovanje Altamira Gorizia Guitar Competiton, kjer je Glasbeno šolo Celje zastopal Leon Srebot, ki je v 1. kategoriji dosegel srebrno priznanje. Njegov mentor je Sergej Čamer.

Na drugem koncu Slovenije, v Murski Soboti, sta na 18. mednarodnem tekmovanju PannoniaAccordion 2024 sodelovala dijaka umetniške gimnazija glasbene smeri, ki jo skupaj izvajamo Glasbena šola Celje in I. gimnazija v Celju, Karl Mohor Jevšenak, ki je v D kategoriji osvojil II. nagrado (93,3 točke, mentor Dejan Kušer) in Domen Bahč, ki je v E kategoriji prav tako osvojil II. nagrado (90, 46 točk, mentor Tomaž Marčič).

V Mariboru je v okviru IMMCC 2024 potekalo pevsko tekmovanje, ki sta se ga udeležili pevki iz razreda Mojce Hladnik – Luri Urankar in Taja Gaberšek, obe dijakinji umetniške gimnazija glasbene smeri, ki jo skupaj izvajamo Glasbena šola Celje in I. gimnazija v Celju. Obe sta tekmovali v I. kategoriji in prejeli srebrno plaketo. Njun korepetitor je Davorin Dolinšek.

Na Koroškem pa se je zaključilo tudi Mednarodno tekmovanje Bolero. V disciplini klarinet smo imeli dva tekmovalca. V 1. kategoriji je blestel Maj Brežnik, ki je prejel zlato plaketo s pohvalo in osvojil 2. nagrado. Njegov mentor je Bojan Logar, korepetitorka Tjaša Šketako Razpotnik. V 2. kategoriji pa je bronasto plaketo prejel Izak Želj. Njegov mentor je Mitja Ritlop, korepetitorka pa Karine Gišjan Roškar.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem ter njihovim mentorjem in korepetitorjem za bogato bero nagrad.

Skip to content