logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Božično-vokalni koncert komornih sestavov Glasbene šole Celje

V sredo, 12. januarja, smo, tokrat v dvorani Celjskega doma, ponovili Božično-vokalni koncert komornih sestavov Glasbene šole Celje, ki ga je tokrat odlično povezoval naš dijak Bor Laznik.

Odvil se je čaroben glasbeni večer, še vedno obarvan praznično in slavnostno. Božični vokalni koncert komornih skupin Glasbene šole Celje se je prvič odvil že v mesecu decembru. Na odru so je najprej predstavila Vokalna skupina MBH, po vodstvom Mojce Hladnik.  »Joy to the world«, ki smo ji prisluhnili uvodoma, so sledile  »Adeste fideles«, »V stajici pri Betlehemu« in »Pastirci, kam hitite so skladbe«. Na odru se je pevcem pridružil trobilni komorni sestav Glasbene šole Celje pod mentorstvom Dejana Podbregarja, na klavirju Matic Dokler, na tolkalih pa  Damir Korošec.

Program se je nadaljeval s kvartetom harf pod mentorstvom Erike Frantar, ki v kvartetu tudi aktivno igra, poleg nje pa so članice kvarteta Ana Kovačič, Ivanka Žaberl in Vita Živa Pečak, sicer vse tri njene uspešne dijakinje in tekmovalke z vidnejšimi rezultati tako na državnih kot mednarodnih tekmovanjih. Kvartetu harf so se na odru pridružili člani Otroškega pevskega zbora, ki ga zadnji dve leti vodi gospa Mojca Hladnik.

Na odru nas je s skladbo skladatelja Joplina »The enterteiner«« razveselil trobilni komorni sestav Glasbene šole pod mentorstvom Dejana Podbregarja v sestavi Martin Jager, Žiga Pilih in Matjaž Sivka.

V nadaljevanju smo prisluhnili skladbam I’ll be home for christmas in Winter wonderland. Ob spremljavi kvarteta harf nam je zapel tenorist Matic Dokler,  kvartet harf nam je zaigral cikel pesmi iz Fantoma iz opere (aranžma je spisala Erika Frantar), skladba Zvezde na nebu žare pa je zažarela v sestavu vokalnega kvarteta in pevcev Janžeta Kende, Matica Doklerja, Jake Novaka in Jerneja Laha, njihov mentor je Davor Mikulić.

Večer smo sklenili s skladbami How does a moment last forever, Božični venček in The Irish Blessing, ki so odzvanjale še dolgo v večer ali pa morda še dlje.

Iskrene čestitke vsem mentorjem in nastopajočim.

 

Skip to content