logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Filmska glasba v izvedbi orkestra harf

V ponedeljek, 13. junija, je v Koncertni dvorani Glasbene šole Celje zazvenela filmska glasba. Ne iz zvočnikov, pač pa so nam pravi pravcati filmski večer pričarale harfistke in harfisti Glasbene šole Celje, ki so nam priredili nepozaben večer.

Orkester harf Glasbene šole Celje vodi umetniška vodja Erika Frantar, dirigent pa je Matjaž Brežnik.

Večer filmske glasbe so otvorili z venčkom pesmi iz filma Mamma Mia, sledila je Gabrijelova oboa iz filma Misijon, kjer se jim je na odru pridružila oboistka Hana Ravnak (mentorica: Eva Miheu). How does a moment last forever iz filma Lepotica in zver je odpel Matic Dokler (mentor: Davor Mikulić). Sledila je priredba glasbe iz filma Fantom iz opere, nato pa še iz kultnega Botra, kjer se je harfistkam in harfistom na odru pridružil Amadej Prepadnik na tamburici (mentor: Matjaž Brežnik). Vrhunec večera se je zgodil s predzadnjim venčkom pesmi skupine Queen, ki ga je umetniška vodja Erika Frantar priredila iz filma Queen rhapsody. Skupaj z orkestrom je zaigral tudi Nejc Razpotnik, saksofon (mentorica: Anja Kožuh).

Za konec sta Matic Dokler in Neža Zevnik odpela Shallow iz filma Zvezda je rojena, njima se je na električni harfi pridružila Vita Živa Pečak (mentorica: Erika Frantar).

Čestitke vsem mladim glasbenikom in glasbenicam, umetniški vodji in dirigentu za čudovit večer filmske glasbe!

Skip to content