logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Harfe z gosti in solisti pričarale čarobni torkov večer

Torkov večer je v Glasbeni šoli Celje popestril poletni koncert Orkestra harf s solisti in gosti pod taktirko Matjaža Brežnika in umetniškim vodstvom Erike Frantar. Kljub temu, da smo že šesto leto deležni koncertov tega redkega sestava, je pogled na oder, poln harf, še vedno posebno doživetje. Ob vokalnih solistih Maticu Doklerju, Manci Druškovič, Juliji Naglič ter otroškem pevskem zboru so navdušeno zazvenele skladbe iz Disneyjevih risank in slovenskih filmov Bratovščina Sinjega galeba, Čisto pravi gusar in Kekec. Na koncertu nas je solistka Lara Kramer ponovno presunila z izvedbo z naslovno skladbo filma Schindlerjev seznam. Amadej Prepadnik nas je s svojo tenkočutnostjo popeljal v svet glasbe iz filma Boter, z Maticem Doklerjem pa sta nas v duetu popeljala v prave gangsterske občutke. Za zaključek pa je orkester z odličnimi Queeni in Matejem Zidarnom poskrbel za popevanje teh melodij še po prihodu domov.

Čez celoten koncert sta gosta Nik Lovše na bas kitari in Damir Korošec na tolkalih pripomogla k slikovitosti koncerta in polnosti zvoka.

Čestitke tudi vsem mentorjem solistov, Matjažu Brežniku, Alenki Firšt, Mojci Hladnik, Davorju Mikuliću in Boštjanu Korošcu (Vocal BK Studio).

Foto: S. Jug

 

Skip to content