logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

IZJEMNI DOSEŽKI GLASBENE ŠOLE CELJE NA 52. TEKMOVANJU MLADIH GLASBENIKOV RS

52. tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije TEMSIG je potekalo v času od 27. februarja do 15. marca 2023 po glasbenih šolah Ljubljane z okolico in Zasavja v disciplinah trobenta, pozavna, rog, evfonij, tuba, kitarski duo, harmonika, jazz solo ter komorne skupine godal s klavirjem. Tekmovanje se zaključuje s slavnostnim koncertom nagrajencev 21. marca v Ljubljani, na katerem bodo nastopili izbrani prvonagrajenci tekmovanja.

Tekmovanja so se udeležili tudi učenci Glasbene šole Celje in dijaki umetniške gimnazije glasbene smeri, ki jo izvajamo I. gimnazija v Celju in Glasbena šola Celje (redno in vzporedno izobraževanje). Tekmovalo je kar 47 učencev in dijakov v 38 kategorijah, osvojili pa so 14 zlatih plaket, 10 srebrnih plaket, 9 bronastih plaket, 3 priznanja ter 2 priznanji za udeležbo. Poleg plaket so osvojili tudi pet 1. nagrad, tri 2. nagrade in štiri 3. nagrade ter še 2 posebni priznanji za najboljšo izvedbo obvezne skladbe ter dve priznanji za najboljšo interpretacijo skladbe.

Tekmovalci, ki so osvojili zlato plaketo in 1. nagrado, so:

Fin Šibli, harmonika I. c (mentor Tomaž Marčič); Luka Mlakar, rog I. b (mentor Timotej Šnofl), tudi priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe; Tristan Arko, tolkala II. b (mentor Urban Krč); Domen Lampret, evfonij II. b (mentor Uroš Košir), tudi priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe; Trio Divertimento: Ana Krošl, Ema Kramer in Anamarija Prepadnik, komorne skupine z godali in klavirjem I. b (mentorica Alenka Firšt), ki pa so osvojile vseh 100 točk ter tudi posebno priznanje za najboljšo interpretacijo skladbe.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem ter njihovim mentorjem in korepetitorjem za izvrstne rezultate.

Skip to content