logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Izjemni mladi pianist navdušil

V četrtek, 14. marca, smo v Koncertni dvorani Glasbene šole Celje gostili izjemnega mladega pianista, komaj 17-letnega Andrea Simone De Nicolò, ki je, kljub svoji mladosti,  osvojil že več kot petdeset mednarodnih klavirskih tekmovanj v Italiji, na Madžarskem, v Makedoniji, Srbiji, Romuniji, na Poljskem, v Sloveniji, Švici, Združenih arabskih emiratih, Kanadi in Ruski federaciji. Svoje klavirske recitale je izvedel po mnogih italijanskih mestih ter v Švici, Nemčiji, Avstriji in Srbiji.

Je študent Konservatorija v Bariju v razredu prof. Vite Papapietro, v razredu maestra Giuseppeja Campagnole in pri maestru Iliju Tchernaevu, predstojniku oddelka za klavir na Konservatoriju v Sofiji. Svojo klavirsko tehniko je poglabljal pri maestru Pieru Cassanu ter obiskoval mojstrske tečaje pri Pierluigiju Camicii, Jingxianu Xieju, Benedettu Lupu in Jovanki Banjac.

Januarja 2021 je pridobil štipendijo za obiskovanje tečajev na Mednarodni klavirski akademiji Feuerwerk Einbeck (Feuerwerk Einbeck International Piano Academy), ki jo vodi maestro Gintaras Januševičius.

V Celju smo lahko prisluhnili izjemni izvedbi Chopinovih del in del Rahmaninova, mladi pianist je s svojo virtuoznostjo in muzikalno dovršenostjo več kot navdušil poslušalce.

Skip to content