logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Klarinetist Slavko Kovačič gostoval na Mednarodnem festivalu klarineta YUUBAN, Xalapa, Veracruz – Mehika

Izr. prof. Slavko Kovačič je sodeloval na ”Festival Internacional de Clarinete YUUBAN, Xalapa, Veracruz – Mexico”, ki je potekal od 13. – 17. maja 2024. V okviru festivala so potekali mojstrski tečaji, Mednarodno tekmovanje z bogatim nagradnim skladom, koncerti in razstave izdelovalcev instrumentov in pripomočkov. Na festivalu so sodelovali eminentni klarinetisti in profesorji iz Mehike, Brazilije, Paragvaja, Kolumbije in mednarodni solisti iz Evrope, iz Francije (Philippe Cuper, Nicolas Baldeyrou), Portugalske (Nuno Silva) in Slovenije (Slavko Kovačič).

Kovačič je vodil mojstrski tečaj, bil član žirije na tekmovanju in nastopil kot solist z orkestrom ”Orquesta Universitaria de Musica Popular”, ki ga je vodil Maestro Ruben Flores Hernandez.  Na gala koncertu, imenovanem ”Concierto Europeo” je izvedel Concertino, skladatelja Ante Grgina. Koncert se je odvil v prelepi dvorani ”Teatra del Estado Gral. Ignacio de la Llave”. Mojstrski tečaji in tekmovanje, kakor tudi prezentacije instrumentov in pripomočkov pa so potekali v prostorih ”Instituto Superior de Musica del Estado de Veracruz”.

Festival je bil odlično organiziran, za kar je zaslužna Maestra Raquel Contreras, sicer izjemna klarinetistka, ki je uspela pridobiti veliko število sponzorjev, partnerjev in podpornikov. Po podatkih organizatorja je festival v petih dneh obiskalo preko 5000 obiskovalcev.

Skip to content