logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Nagrajenci 2. mednarodnega tekmovanja Celeia 2021 z Godalnim orkestrom Glasbene šole Celje

Godalni orkester Glasbene šole Celje pod taktirko dirigenta Matjaža Brežnika je v ponedeljek dvorano Narodnega doma v Celju razvajal z izvrstnim glasbenim programom. Ob orkestru so nastopili trije mladi solisti, nagrajenci 2. mednarodnega tekmovanja Celeia 2021, ki so poleg zlate plakete prejeli tudi posebno nagrado organizatorja, solistični nastop z orkestrom Glasbene šole Celje.

Po uvodnih taktih Ipavčevega Andanta z variacijami se je na odru kot prvi z Mozartovim Koncertom v Es-duru (Allegro) predstavil hornist Bartol Kunjko (mentor Anton Škiljan) iz Hrvšake. Po skladbi A. Srebotnjaka, s katero nas je orkester popeljal v Prekmurje, je na odru nastopila naša dijakinja umetniške gimnazije glasbene smeri, ki jo izvajamo skupaj s I. gimnazijo v Celju, citrarka Hana Hren (mentorica Irena Anžič). Ples senc za citre in godala skladatelja Leona Firšta (sicer tudi naš bivši dijakje bila hkrati krstna uprizoritev skladbe. Kot zadnji med mladimi nagrajenci je na odru s svojo virtuoznostjo navdušil harmonikar Miha Mozetič in Glasbene šole Radovljica (mentor Tomaž  Cilenšek) s skladbama Oblivion (Piazzola) in Čardaš (Monti). Glasbeni večer je orkester zaokrožil z izvrstnim Libertangom skladatelja Piazzole.

Ob tej priložnosti se Glasbena šola Celje še enkrat zahvaljuje Mestni občini Celje, saj nam že vse od začetka izvedbe Mednarodnega tekmovanja Celeia nudi finančno in organizacijski podporo. Mednarodno tekmovanje Celeia smo prvič izvedli leta 2019 za discipline rog, harmonika in kontrabas. Že naslednje leto smo v tekmovanje uvrstili disciplino citre, tekmovanje pa smo zaradi epidemiološke situacije prestavili v leto 2021 in ga izpeljali »on-line«. Letos bo 3. mednarodno tekmovanje Celeia 2022 potekalo v času od 7. – 12. aprila, tokrat v disciplinah rog, harmonika, kontrabas, citre, klavir in komorne skupine s harfo.

Iskrene čestitke vsem solistom in njihovim mentorjem, dirigentu Matjažu Brežniku in vsem našim glasbenikom. 

Skip to content