logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Koncert Harmonikarskih orkestrov tokrat v Celju

Plodno sodelovanje glasbenih šol iz naše regije – Glasbene šole Laško – Radeče in Glasbene šole Celje – je privedlo do izvedbe koncertov Harmonikarskih orkestrov obeh šol 24. 4. 2024 v Kulturnem centru Laško in tokrat, 10. 6. 2024, v Celju v naši Koncertni dvorani.

Harmonikarskemu orkestru Glasbene šole Laško – Radeče je dirigirala Nadja Knez, Harmonikarskemu orkestru Glasbene šole Celje Tomaž Marčič, nato pa sta s taktirko izmenično odvodila še skladbe združenega orkestra.

Gostje so v svojem programu predstavili tudi solistko Zalo Breznikar, petje (mentorica Sara Lešnik), ki je odpela skladbo Can you feel the love tonight iz filma Levji kralj (E. John, prir. W. van Dungen in H. G. Kölz), medtem ko so gostitelji med drugim odigrali Mesto svetlih luči iz muzikala Veronika Deseniška (L. Firšt, prir. T. Marčič) s solistom na trobenti Jernejem Polancem (mentor Aljoša Jurkošek). V skupnem nastopu sta bila solista pri skladbi Oblivion (A. Piazzolla) Eva Rojko, violončelo (mentor Sebastian Bertoncelj) in Jaša Knez, harmonika (mentorica Nadja Knez).

Z mladostnim navdušenjem sta po rednem programu, v katerem smo slišali priredbe znanih skladb, prav tako pa tudi tango A. Piazzolle in dunajsko klasiko J. Straußa ml., oba orkestra odigrala še dodatek Prijatelji (S. in V. Avsenik), požela še en bučen aplavz publike in s tem dokazala, da so tovrstna sodelovanja zelo dobrodošla.

Prireditev je povezoval naš učenec Ben Jevšnik.

 

Skip to content