logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

KONCERT ORKESTROV GLASBENE ŠOLE CELJE V DVORANI KAJUH

V nedeljo, 5. junija, se je v polni Dvorani Kajuh odvijal Koncert orkestrov Glasbene šole Celje, poimenovan “Po poteh celjskih skladateljev”.

Koncert je otvoril Pihalni orkester pod dirigentsko taktirko Dejana Podbregarja in dobro zastavil začetek odličnega večera. Za mladimi pihalci se je navdušeni publiki predstavil Harmonikarski orkester pod vodstvom dirigenta Dejana Kušerja. Ti so svoj nastop popestrili s solistko, našo profesorico petja Mojco Hladnik, ki je ob spremljavi harmonik odpela Lastovko Jureta Robežnika.

Za harmonikarji so na oder stopili mali pihalci, Mali pihalni orkester z dirigentom Aljošo Jurkoškom, ki so premierno zaigrali skladbo naše profesorice in skladateljice Urške Orešič Šantavec, Otroške igre. Sledila sta Orkester saksofonov z umetniškim vodjem Vilkom Krofličem in Mali godalni orkester z dirigentko Petro Arlati Kovačič in odlično solistko Frančiško Švab na klavirju (mentor: mag. Primož Mavrič). Predzadnji je občinstvo razgrel Extra band z dirigentom Bojanom Logarjem in solistko, pevko, Julijo Dermol (mentor: Boštjan Korošec).

Večer odlične glasbe, mladih glasbenikov in polne dvorane Kajuh sta zaključila odlični Simfonični orkester z dirigentom Matjažem Brežnikom in Revijski orkester z dirigentoma Matjažem Brežnikom in Bojanom Logarjem ter Vokalna skupina MBH (zborovodkinja: Mojca Hladnik) z gosti: Mešanim mladinskim pevskim zborom I. gimnazije v Celju, katerega zborovodja je Tomaž Marčič in Akademski pevski zbor Kajuh (zborovodja: Tomaž Marčič). Zaigrali in zapeli so himno Glasbene šole Celje, ki je bila ustvarjena ob 110-letnici javnega glasbenega šolstva v Celju “Svet brez mej”, avtor besedila je dr. Tone Kregar, temo himne je napisal Bojan Logar, obdelavo in inštrumentacijo Peter Tovornik.  S skladbo iz muzikala Veronika Deseniška sta skupaj z orkestrom nastopila tudi solista Martin Mutec (mentor: Davor Mikulić) in Neža Zevnik.

Glasbene točke so z besedili o Celjskih grofih prepletli člani Gledališča Zarja, v celoto pa jih je povezala Urška Majcen.

Večer smo končali z letošnjimi predstavniki Slovenije na Eurosongu v Torinu, skupino LPS, ki je nastopila skupaj z orkestrom in premierno v novi, orkestrski preobleki, izvedla letošnji hit Disko.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo I. gimnaziji v Celju za vso gostoljubje in pomoč pri organizaciji našega veličastnega večera. Iskrena hvala tudi vsem našim sodelavcem, ki ste pomagali sooblikovati Koncert orkestrov Glasbene šole Celje.

Vsem mladim glasbenikom, dirigentom, umetniškim vodjem, zborovodjem, mentorjem iskreno čestitamo za čudovit glasbeni spektakel.

Skip to content