logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Lunina čarobna flavtica v sodelovanju s Plesnim forumom očarala

V četrtek, 9. 3. 2023, je bil v Glasbeni šoli Celje prav poseben, pravljičen dan. V glasbeni pravljici Blaža Puciharja Lunina čarobna flavtica so združile moči flavtistke Glasbene šole s plesalkami Plesnega foruma Celje. Na odru je v ansamblu flavt sodelovalo 11 flavtistk (mentorice Tina Blazinšek, Mirjana Brežnik, Mojca Fideršek, Urška Hrovat Šket, Metka Lipovšek in Tina Ostruh), v sestavu pa smo lahko videli od najmanjše flavte – piccola, prečne flavte in alt flavte do največje – bas flavte.

Zgodbo o deklici Luni, ki se s svojo čarobno flavtico odpravi v širni svet nepozabnim dogodivščinam naproti in na tej poti spozna številne nove prijatelje ter se sooči z nevarnostmi, je skozi pestro glasbeno dogajanje pripovedovala Gea Erjavec. Lunino pesem je odpela Neža Zevnik.

Projekt je potekal pod vodstvom Mirjane Brežnik, spec., ter koreografskim, kostumografskim in režijskim vodstvom Goge Stefanovič Erjavec.

Glasbeno-plesno-scenski dogodek z izdelanimi kostumi, domišljeno osvetlitvijo, zanimivo koreografijo in ob spremljavi komornega sestava flavt gotovo ni pustil nikogar ravnodušnega!

Foto: Tina Ostruh

Foto: Tina Ostruh

Foto: Tina Ostruh

Foto: Tina Ostruh

Skip to content