logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Mali godalni orkester Glasbene šole Celje ponovno v italijansko Cremono

Potem, ko je Mali godalni orkester glasbene šole Celje leta 2019 igral na 47. Mednarodnem kongresu ESTA (European String Teachers Association) v Cremoni, kjer so se predstavili s samostojnim koncertom in sodelovali tudi v projektu »1001« violine sveta pod vodstvom svetovno znanega violinista Alekseya Igudesmana, so nedavno prejeli povabilo na 1. Mednarodni pomladni glasbeni festival (1st CREMONA INTERNATIONAL SPRING MUSIC FESTIVAL).

Festival bo potekal od 1. maja vse do 12. junija, na njem se bodo predstavili orkestri iz številnih italijanskih regij ter poleg Malega godalnega orkestra Glasbene šole Celje še orkestri iz Nemčije in Francije.

Mali godalci bodo tako 13. maja izvedli večerni koncert v Teatru Ponchielli v Cremoni. Na odru se jim bo pridružilo sedem italijanskih učencev godal in tolkal.

Orkester že devetnajsto leto vodi profesorica Petra Arlati Kovačič, ki je v preteklem poletju v Cremoni zelo uspešno vodila mednarodni Orchestra Masterclass (Summer Music Twinning).

Ob tej priložnosti bo Glasbena šola Celje z njihovo glasbeno šolo Liceo musicale Stradivari ter organizatorjem BeMyMusic podpisala namero o bodočem sodelovanju.

Utrinki iz priprav:

Skip to content