logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Mladostni žar Tria Plamen ogrel koncertno dvorano

Bivše dijakinje programa umetniške gimnazije se vedno znova rade vračajo v prostore, kjer so vrsto let nabirale znanje v odločilnem obdobju njihovega oblikovanja kot glasbenice. Tako je Trio Plamen v zasedbi dveh bivših dijakinj Eve Založnik na klavirju in Špele Pokorn na klarinetu z violončelistko Barbaro Nagode v ponedeljek, 20. 6. 2022, predstavil program njihovega zaključnega recitala tudi v koncertni dvorani Glasbene šole Celje.

Dekleta so trenutno študentke Akademije za glasbo v Ljubljani, njihov mentor komorne igre pa je prof. Miha Haas. Program večera je bil tehten in raznolik in se ga ne bi sramovali niti poklicni glasbeniki. Pri Triu v a-molu C. Fruehlinga so se mlade glasbenice spoprijele s poznoromantičnim dojemanjem sveta, v Klavirskem triu op. 11 velikana glasbene zgodovine, L. van Beethovna so se še bolj suvereno lotile grajenja in razgradnje klasicističnih idealov, da bi v zadnji točki s še več užitka zablestele v folkloristično obarvanih Balkanskih plesih Marka Tajčevića. Ti so bili v izvirniku pisani za klavir, v Celju smo jih imeli priložnost slišati v zelo dobri in zelo redko slišani priredbi A. Srebotnjaka.

Z vidnim užitkom pri igranju in zelo dobro komunikacijo med njimi samimi jim je z zadnjim delom  uspelo postaviti piko na i tega večera, zadovoljno občinstvo pa si je po dolgem aplavzu prislužilo še dodatek.

Skip to content