logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Naši glasbeniki na Slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo priznanj Celjske zvezde

V petek, 4. februarja, se je v dvorani Narodnega doma v Celju odvijala Slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo priznanj Celjske zvezde za najvidnejše dosežke v kulturi. Prejemnika priznanj za dosežke v preteklih dveh letih sta Društvo za ustvarjalnost Filter – Mestni kino Metropol in ljubiteljski igralec ter režiser Žiga Medvešek. Letošnja podelitev je bila šesta po vrsti, član komisije za podelitev priznanj pa je tudi naš sodelavec g. Matjaž Brežnik.

Slavnostna govornica na podelitvi priznanj je bila dr. Tanja Ozvatič, ravnateljica Celjske Mohorjeve družbe, ki je s svojim govorom navdihnila in spodbudila k razmišljanju. Njen govor si lahko v celoti preberete tukaj: https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https%3A%2F%2Fmoc.celje.si%2Fimages%2FDatoteke%2FNovice_in_obvestila%2FAlja%2FTanja_Ozvati_govor.docx&wdOrigin=BROWSELINK

Seveda pa slavnostne podelitve ne bi bile še posebej slavnostne brez glasbenih točk, ki so jo letos pripravili naši dijaki umetniške gimnazije, glasbena smer, ki jo izvajamo skupaj s I. gimnazijo v Celju. Slavnostno podelitev je s svojim programom tako oplemenitil Pihalni trio pod mentorstvom Bojana Logarja v sestavi Nike Jeraj (flavta), Roberte Bataljak (klavir) in Žana Gričarja (klarinet).

Iskrene čestitke našim nastopajočim in mentorju ter seveda prejemnikom priznanj Celjske zvezde.

Skip to content