logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Naši tubisti na Oktubafestu

V četrtek, 27, oktobra, se je v Koncertni dvorani Glasbene šole v Kranj odvil tradicionalni Oktubafest, katerega idejni vodja in mentor je naš sodelavec in izjemni tubist Uroš Košir. Na koncertu  že nekaj let aktivno sodelujejo tudi učenci Glasbene šole Celje in dijaki umetniške gimnazije glasbene smeri, ki jo izvajamo skupaj s I. gimnazijo v Celju, vsako leto pa si jim pridružijo tudi naši bivši dijaki, ki študirajo v tujini.

Z raznolikim programom so se predstavili učenci Glasbene šole Kranj, Glasbene šole Kamnik, študenta Visoke šole za umetnost v Bernu in kot že omenjeno, naši dijaki, ki so predstavili zajeten del programa. Ob spremljavi naše pianistke Janje Cerjak so kot solisti nastopili Tobija Smrtnik, evfonij, Gašper Bizjak, evfonij in Domen Lampret, evfonij, v komorni skupini trobil so vsi trije nastopili skupaj s svojim profesorjem Urošem Koširjem (izvedli so delo našega sodelavca in skladatelja Davida Beoviča, Sandalphon), Domen in Tobija sta nastopila še v duetu ter še v komornem sestavu skupaj z našima bivšima dijakoma Nino Tajč (evfonij) in Gašperjem Gortnarjem (tuba), ki trenutno študirata na Visoki šoli za umetnost v Bernu.
Iskrene čestitke vsem nastopajočim, še posebej pa gredo čestitke in zahvala Urošu Koširju za dogodek, ki v naš glasbeni prostor prinaša posebno svežino.
Skip to content