logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Novoletni koncert Kitarskega in Harmonikarskega orkestra

Glasbena šola Celje je postregla še z enim odličnim glasbenim večerom, Novoletnim koncertom Kitarskega orkestra pod vodstvom dirigentke Suzane Hebar Čamer in Harmonikarskega orkestra pod taktirko dirigenta Dejana Kušerja.

Oba orkestra sta z izbranim programom nastopila v dvorani Narodnega doma v torek, 10. decembra. S kitarskim orkestrom sta se na odru predstavili solistki, flavtistka Zala Godnik (mentorica Metka Lipovšek) in čelistka Lara Lipovšek (mentor Sebastian Bertoncelj), prva z atraktivno skladbo En’tracte skladatelja Iberta, čelistka pa s priredbo skladbe Patient, za katero je aranžma napisala Urška Orešič Šantavec. Kitarski orkester je svoj nastop sklenil z božično skladbo »Feliz Navidad« in gosti Martinom Jagrom in Renejem Kračunom (mentor: Dejan Podbregar) na trobenti, Antoniem Jukićem (mentor: Dejan Kušer) na harmoniki in Luko Kolarjem (mentor: Damir Korošec) na tolkalih.

Tudi mladi harmonikaši so nadaljevali v prazničnem duhu in s prijetnimi skladbami zaokrožili še en koncert v nizu novoletnih glasbenih poslastic Glasbene šole Celje. Ob koncu sta združila moči oba orkestra, ki sta izzvenela v melodijah Avsenikove skladbe Zvezde na nebu žare.

Dirigentoma, solistkama in vsem ostalim nastopajočim iskrene čestitke za odličen koncert!

 

Skip to content