logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Novoletni koncert Malega godalnega in Malega pihalnega orkestra

Praznični december je v polni meri objel tudi Glasbeno šolo Celje, ki nas je že v preteklem tednu navdušila z uvodnimi koncerti, v tem tednu pa nadaljuje s širjenjem prazničnega duha. V torek sta dvorano Celjskega doma napolnila dva koncerta, ki sta po svoji naravi še posebej prikupna, saj sta se predstavila najmlajša orkestra, Mali godalni orkester in Mali pihalni orkester Glasbene šole Celje.

Pod taktirko dirigentke Petre Arlati Kovačič, ki je spisala glasbene aranžmaje za orkester, so mladi godalci pričarali praznične melodije. Na odru sta z orkestrom kot solista nastopila pianistka Marina Rajević Komadina (mentorica mag. Larisa Čanji) in klarinetist Maj Brežnik (mentor Bojan Logar), ki sta s svojim nastopom več kot navdušila poslušalce v dvorani. Koncert je s spremno besedo v celoto povezala Lara Kramer.

Tudi Mali pihalni orkester pod vodstvom dirigenta Aljoše Jurkoška je pričaral praznično vzdušje, ki so ga okronali z božičnim venčkom in gosti, Otroškim pevskim zborom Glasbene šole Celje, ki ga vodi zborovodkinja Mojca Hladnik.

Iskrene čestitke vsem mladim glasbenikom, še posebej obema solistoma, ter dirigentoma za pravljičen glasbeni večer.

Skip to content