logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Otvoritev novih prostorov

Na prvi šolski dan, 1. septembra 2020, smo v  Glasbeni šoli Celje dočakali zgodovinski trenutek, ko smo s ponosom svojim učencem in svojim sodelavcem svečano odprli nove prostore, v katerih bodo mladi glasbeniki še raje vadili. Z novimi prostori smo omilili dolgoletno prostorsko stisko, pridobili pa 10 novih učilnic, vadnico in pa, na kar smo še posebej ponosni, Orkestralno dvorano. Preuredili smo tudi »staro« Gallusovo dvorano, ki je postala »Plesna dvorana«, s čimer smo zagotovili odlične pogoje za delo našim mladim plesalkam v programu plesne pripravnice 1-4 in sodobni ples.

Leta 2019 je Mestna občina Celje odkupila sosednjo stavbo, skupaj smo nove prostore adaptirali in  pridobili 457 m2 novih prostorov. Iskrena hvala MOC za vso podporo in razumevanje, ki nam jo že vsa leta izkazuje, kar pa je tudi dokaz, da smo z našim poslanstvom na pravi poti.

Za glasbo na otvoritvi je poskrbela naša izvrstna trobilna in tolkalna zasedba učiteljev GŠC.

Slavnostni trak sta svečano prerezala ravnatelj Glasbene šole Celje Simon Mlakar in župan Mestne občine Celje Bojan Šrot. »Glasba nas spremlja skozi vse življenje, od rojstva do smrti. Nas bogati, pomirja, navdihuje in osrečuje. Blagor tistim, ki imate talent za glasbeno ustvarjanje. In blagor nam, ki imamo tako odlično glasbeno šolo v našem mestu.« je povedal župan MOC, g. Bojan Šrot.

 

Povezave do (nekaterih) spletnih člankov:

https://www.radiotomi.si/novice/glasbene-novice/83-novice-od-tu-in-tam/29923-v-glasbeni-soli-celje-svecano-odprli-nove-prostore

http://novice.najdi.si/predogled/novica/f096f505e617199563306e08eb185034/Celje-info/Savinjska/Glasbena-%C5%A1ola-Celje-sve%C4%8Dano-odprla-nove-prostore-foto-video

Skip to content