logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Tematski večer oddelka trobil in tolkal, 20. 3. 2024

Tematski večeri, ki jih pripravljajo posamezni oddelki, so že nekaj let stalnica Glasbene šole Celje in jim bomo verjetno lahko prisluhnili tudi v prihodnje, kajti idejam za različno tematiko kar ni konca. V sredo, 20. marca 2024, smo v Koncertni dvorani lahko prisluhnili oddelku trobil in tolkal, ki so nam predstavili glasbo ameriških skladateljev. In takšen je bil tudi naslov tematskega večera: AMERIŠKI SKLADATELJI SKOZI TROBILA IN TOLKALA, kar je še dodatno naznanila uvodna skladba America iz musicala The West Side Story Leona Bersteina, ki jo je izvedla komorna skupina tolkal.

Na odru so se zvrstili trobilci in tolkalci s solo skladbami ameriških avtorjev ter priložnostne komorne skupine in trobilni ansambli.

Seveda ni šlo brez Mencinijevega Pink Pantherja, ameriške tradicionalne: When the Saints go marching in … in Sullivanove Eye of the Tiger, skladbe iz legendarnega filma ROCKY III, ameriške rock skupine Survivor.

Večer pa so zaključili z Gershwinom in komorno zasedbo učiteljev trobil in tolkal.

V kratkem glasbenem “popotovanju po Ameriki” so navdušili poslušalce, ki so povsem napolnili Koncertno dvorano Glasbene šole Celje.

Vsem mentorjem in nastopajočim iskreno čestitamo!

Skip to content