logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Tematski večer plesa “Razplesane umetnine”

Tematski večer plesa z naslovom »Razplesane umetnine«, ki so ga v četrtek, 25. 4. 2024, pripravile plesalke in plesalci v Koncertni dvorani Glasbene šole Celje, je pri vseh v dvorani poskrbel za navdušenje.

Plesna predstava je predstavila povezavo med plesno in likovno umetnostjo. Dramaturgijo predstave je navdihnilo delo Gal v galeriji (S. Makarovič, K. Gatnik). Tudi v predstavi je gledalce v svet umetnosti popeljal škrat Gal, ki pa si je tu ogledoval druga likovna dela, kot v svoji knjigi. Vsaka od predstavljenih koreografij je bila namreč pripravljena po likovnih principih enega od izbranih del slavnih umetnikov, kot so Van Gogh, Mondrian, Miro, Degas, Kandinsky in drugi. Učenci plesa (v starost od predšolskih otrok do devetega razreda OŠ) so skupaj s svojima mentoricama likovno govorico prevedli v plesni jezik ter tako izbranim slikam dodali gibanje in tretjo dimenzijo. Učenci plesa so s sodelovanjem v predstavi dobili pomembno izkušnjo o medseboljni povezavi različnih umetnostnih področij. Avtorici koreografij sta plesni pedagoginji Leticia Dvoršak in Sandra Koren, koncept plesne predstave pa je pripravila Sandra Koren.

Krasno plesno predstavo je zaključila misel: » Namen umetnosti je, da izpere vsakodnevni prah iz naših duš.« (Pablo Picasso)

Skip to content