logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Tina Ostruh gostujoča flavtistka na Sampo Reisdency v Franciji

Naša sodelavka, flavtistka Tina Ostruh, je bila na mednarodnem razpisu Musinfa, Sampo Reisdency, izbrana in potrjena kot gostujoča flavtistka za leto 2022 (2022 Residency (musinfo.fr)). Gostovanje je potekalo med 5. in 11. julijem 2022, v mestu St. Etiene v Franciji.

Namen Sampo Residency-ja je pripraviti in posneti glasbena dela, ki so jih napisali skladatelji, ki so zmagali na 9. tekmovanju skladateljev (2022 Composition Contest (musinfo.fr) za akustični instrument Sampo 2022. Priprava glasbenih del je potekala najprej na daljavo s spoznavanjem novega instrumenta Sampa (april-junij) in julija v živo (Sampo Academy: 2022 Academy (musinfo.fr)), kjer smo gostujoči glasbeniki sodelovali s skladatelji v zaključni pripravi kreacij glasbenih del s Sampom. V času gostovanja v St. Etiennu smo lahko sodelovali na predavanjih Sampo Academije, obiskali smo koncert “Glasbeni gozd”, ki ga je pripravil Nicolas Vincent v osrčju parka Bois d’Avaize. Zaigral je na kitajsko violino “erhu”.

Glasbena dela so bila predstavljena v dveh virtualnih koncertih:

koncert: https://youtu.be/HVYpOSDhoII

koncert: https://youtu.be/E7Kverrnb2w

Tina Ostruh je v izbor svojega programa vključila tudi delo slovenske skladateljice Brine Jež Brezavšček z naslovom Silence or They are All so Nice and Handsome za alt flavto in elektroniko.

Na premični glavi “glissando headjointu” pa je predstavila delo irskega skladatelja Fergus-a Johnston-a, Emma Coulthard’s Planxty ter delo mlade francoske skladateljice Youssre Khechai z naslovom Saint-Jacut-de-la-Mer.

Skip to content