logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Uspehi naših učencev in dijakov na mednarodnih tekmovanjih v Srbiji in na Hrvaškem

Barvni znak Glasbene šole Celje

Učenci osnovne stopnje in dijaki umetniške gimnazije, ki jo izvajamo skupaj s I. gimnazijo v Celju, se poleg domačih, udeležujejo najrazličnejših mednarodnih tekmovanj, kjer žanjejo zavidljive uspehe. V mesecu februarju je bila bogata bera najvišjih priznanj in nagrad na tekmovanjih na Hrvaškem in v Srbiji.

Lucija Marčič  – flavta, je v II. kategoriji mednarodnega tekmovanja za učence osnovne glasbene šole »MLADI PADOVEC«, ki je potekalo med 12. in 16. 2. v  Novem Marofu na Hrvaškem dosegla I. nagrado in 94 točk. Njena učiteljica je Tina Blazinšek, mag. um. (Rep. Hrvaška), korepetitor pa Tomaž Marčič, dipl. mus. (Rep. Nemčija)

XXI. mednarodnega tekmovanja »Davorin Jenko«  ki je potekalo med 11. in 19. 2. 2024 v Beogradu, v Srbiji so se udeležili učenci trobente in roga, učenka flavte in dijak evfonija.

Ajda Vouk  flavta, je v B kategoriji  prejela II. nagrado in 93,5 točk. Njena učiteljica je Urška Hrovat Šket, korepetitorka pa prof. Simona Moškotevc Guzej.

Tobija Smrtnik – evfonij, dijak umetniške gimnazije, ki jo izvajamo skupaj s I. gimnazijo v Celju, je v D kategorija prejel  I. nagrado in 98 točk. Njegov učitelj je Uroš Košir, spec., korepetitorka pa Sara Köveš, mag. akad. glas.

Luka Mlakar – rog, je v A kategoriji prejel I. nagrado in 97 točk. Njegov učitelj je Timotej Šnofl, mag. prof., korepetitorka pa Simona Moškotevc Guzej, prof.

Jakob Hladnik  – trobenta, je v B kategoriji prejel  I. nagrado in 95,25 točk.

Erik Kroflič – trobenta, je v B kategoriji prejel II. nagrado in 93 točk.

Bine Poznič – trobenta, je v B kategoriji prejel II. nagrado in 92,13 točk.

Matevž Vrbovšek – trobenta,  je v  A kategoriji prejel I. nagrado in 95, 13 točk.

Lukas Mastnak  – trobenta, je v  A kategoriji prejel I. nagrado in 99,13 točk, ter naziv LAUREAT, za najboljšega v svoji kategoriji.
Učitelj vseh trobentarjev je Aljoša Jurkošek, mag. prof., korepetitorka pa  Ana Semič Bursać, prof.

Liza Tkalčec  – flavta, dijakinja umetniške gimnazije, ki jo izvajamo skupaj s I. gimnazijo v Celju, se je udeležila 26. mednarodnega srečanja flavtistov »Tahir Kulenović«, ki je potekalo od 21. do 25. 2. 2024, v Valjevem, v Srbiji in v kategoriji 3. letnikov srednje šole prejela I. nagrado in 98,58 točk. Njena učiteljica je Mirjana Brežnik, spec.

Istega tekmovanja, ki poteka pod naslovom: 26. mednarodno srečanje flavtistov »Tahir Kulenović«, se je udeležil tudi Trio Aeris
(Liza Tkalčec, Zala Godnik, Klea Testaniere) in v kategoriji komorne skupine srednje glasbene šole, prejel I. nagrado in 98,45 točk.  Njihovi učiteljici sta Mirjana Brežnik, spec. in Jelena Dukič Segečić, prof.

 

oznorMB

Skip to content