logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Zaključek 3. mednarodnega tekmovanje Celeia 2022

V času med 7. in 12. aprilom 2022 smo v Glasbeni šoli Celje organizirali 3. mednarodno tekmovanje Celeia 2022. V letošnjem letu smo disciplinam rog, harmonika, kontrabas in citre dodali še disciplini klavir in komorne skupine s harfami. Na tekmovanju je sodelovalo kar  147 mladih glasbenikov iz 5 različnih držav in sicer je nastopilo 109 tekmovalcev v solo disciplinah ter 16 komornih skupin. Kot člani žirije pa so na tekmovanju sodelovali izjemni in svetovno priznani glasbeniki. Na tekmovanju je v solo disciplinah tekmovalo 13 učencev oz. dijakov naše šole ter 5 komornih skupin, v katerih je skupaj tekmovalo 12 učenk oziroma dijakinj.

Mednarodno tekmovanje Celeia smo prvič izvedli leta 2019 za discipline rog, harmonika in kontrabas. Že naslednje leto smo v tekmovanje uvrstili disciplino citre, tekmovanje pa smo zaradi epidemiološke situacije prestavili v leto 2021 in ga izpeljali »on-line«. Letos smo se ponovno razveselili vrveža na naši šoli.

Na letošnjem tekmovanju je tekmovalo 109 tekmovalcev v solo disciplinah in 38 v različnih komornih zasedbah s harfo. Podelili smo 73 zlatih plaket, 44 srebrnih plaket in 8 bronastih plaket ter 9 posebnih nagrad. Naši tekmovalci so osvojili 8 zlatih plaket, 7 srebrnih in 3 bronaste plakete. Dijakinja umetniške gimnazije glasbene smeri, ki jo izvajamo skupaj s I. gimnazijo v Celju, Hana Hren (mentorica Irena Anžič) pa je v disciplini citre, IV. kategorija, poleg zlate plakete osvojila tudi posebno denarno nagrado.

Kot je povedal ravnatelj Glasbene šole Celje in predsednik organizacijskega odbora tekmovanja Simon Mlakar in pri tem povzel besede enega naših uspešnih mentorjev: »Pri organizaciji tako obsežnega in zahtevnega projekta, kot je naše mednarodno tekmovanje Celeia, so vsi izzivi poplačani z nasmeški otrok ob njihovem uspešnem nastopu.«

Posebna zahvala gre Mestni občini Celje, saj nam že od vsega začetka izvedbe Mednarodnega tekmovanja Celeia nudi finančno in organizacijski podporo.

Ker smo se do sedaj pri organizaciji tekmovanj in tudi drugih podobnih dogodkov izkazali kot odlični gostitelji, smo si tudi tokrat prizadevali, da so se mladi tekmovalci in vsi obiskovalci dogodka pri nas počutili prijetno. Ob tem se zahvaljujemo vsem našim sodelavcem, ki bodo kakorkoli pomagali pri izpeljavi tega izjemnega dogodka, ki je odlična promocija Glasbene šole Celje in mesta Celje v mednarodnem glasbenem prostoru.

Na sliki: Hana Hren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aleksandar Trbovc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jakob Šabec

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lili Štimulak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harfistke:

Skip to content