logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Brenkala blestela na tematskem večeru “Ne čakaj na maj”

V ponedeljek, 20. 5. 2024, smo se na Tematskem večeru oddelka brenkal z naslovom “NE ČAKAJ NA MAJ” prepustili zvokom kitar, harf in citer. Na temo meseca maja in majskega razpoloženja smo poleg del Mozarta, Stachaka in Droždžovskega, slišali še različne uspešnice iz zakladnice slovenske zabavne in filmske glasbe kot so Sreča na vrvici, Poletje v školjki, Ne čakaj na maj, Dan Ljubezni in druge.

Predstavili so se tako učenci osnovne stopnje, kot tudi dijaki umetniške gimnazije, ki jo Glasbena šola Celje izvaja skupaj s I. gimnazijo v Celju. Združevali so se v različne priložnostne komorne zasedbe in tako skladbam dodali še večjo barvitost in volumen. Zvok pa je, kljub nežnosti instrumentov, napolnil vsak kotiček Koncertne dvorane, ki je bila domala polna poslušalcev.

Točke so pripravili mentorji: Franja Janež, Irena Anžič (citre); Matjaž Brežnik, Lucija Šorn, Suzana Hebar Čamer, Žarko Ignjatović, Patricija Del Negro, Marko Zorec, Sergej Čamer in Jaka Krušič (kitara); ter Lara Pelikan in Erika Frantar (harfa).

Skip to content