logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

USPEŠNI NA KOROŠKEM KLAVIRSKEM TEKMOVANJU

Barvni znak Glasbene šole Celje

Med 24. in 27. majem je v Radljah ob Dravi potekalo 13. mednarodno Koroško klavirsko tekmovanje, ki se ga lahko udeležujejo pianisti vseh starosti, solo ali v komornih zasedbah, tako v živo kot tudi ON-LINE. Vsako tako tekmovanje je nova priložnost za napredovanje, povezovanje z drugimi in pridobivanje novih izkušenj, ki jih lahko nadgrajujemo in uporabimo v nadaljnjem šolanju.

V 1. kategoriji si je LUCIJA PEUNIK KAMENJEV priigrala zlato nagrado. In ravno tako SARA VUČAJNK, dijakinja umetniške gimnazije, zlato nagrado in I. nagrado v 8. kategoriji. Sara pa je bila izbrana, da Chopinov Nocturno zaigra še na Zaključnem koncertu. Njuna mentorica je Simona Moškotevc Guzej.

Srebrno nagrado je v 2. kategoriji prejela PILAR VIDEC. Mentorica: Tjaša Razpotnik Šketako

V 2. kategoriji je JON SLAPNIK prejel srebrno nagrado v 3. kategoriji pa ALEKSANDAR TRBOVC bronasto nagrado. Mentorica obeh: Tamara Povh.

V 5. kategoriji je GLORIJA JAGER prejela bronasto nagrado. JAN RAČEK pa v 6. kategoriji zlato nagrado. Oba sta dijaka umetniške gimnazije, ki jo Glasbena šola Celje izvaja skupaj s I. Gimnazijo v Celju. Mentor obeh: Benjamin Govže.

V 9. kategoriji pa si je SARA ČASL, dijakinja umetniške gimnazije priigrala zlato in II. nagrado, ter prejela posebno priznanje za najbolje izvedeno delo iz obdobja klasicizma.

V 1. kategoriji klavirskega dua sta tekmovala učenca Tamare Povh: ANA DUŠKOV in ALEKSANDAR TRBOVC in prejela Zlato nagrado.

Vsem pianistom iskreno čestitamo in jim želimo še naprej veliko delovne vneme na belih in črnih tipkah.

Skip to content