logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Čarobne Operne sanje navdušile

Barvni znak Glasbene šole Celje

Operne sanje je glasbeni projekt Glasbene šole Celje, v sklopu katerega se je na odru zvrstilo kar okrog 140 nastopajočih. Zgodba, ki jo je doživeto pripovedoval Pripovedovalec Gal Gros, dijak I. gimnazije v Celju, nas je odpeljala v svet opernih arij, v svet neverjetnih ljubezenskih, sovražnih in prijateljskih preobratov.  Zgodba je govorila o mlademu dekletu, ki je izgubilo upanje v čaroben svet. V temni noči jo je premamila neznana svetloba. Ko je v roke vzela bleščečo knjigo, so jo vanjo potegnile znamenite zgodbe opernih arij o grofih, Teharskih junakih, Hoffmanovih pripovedkah, Figaru, Taminu in Pamini, v senci vsega tega pa je Klara reševala svojega Hrestača pred zlobnim mišjim kraljem.

Kot solisti so se predstavili dijaki umetniške gimnazije glasbene smeri, ki jo izvajamo s I. gimnazijo v Celju, Luri Urankar (mentorica Mojca Hladnik), Lucija Novak in Urh Feldin (mentor Davor Mikulić), nekdanja dijaka Jaka Novak in Matic Dokler, naša sodelavka Mojca Hladnik, tenorist Matic Zakonjšek, tudi naš nekdanji dijak, trenutno zaposlen kot operni solist v Hrvaškem narodnem gledališču v Osijeku, ter sopranistka Martina Burger, ki je pred nekaj leti tudi poučevala na Glasbeni šoli Celje.  Lahko rečemo, da so vsi solisti tako ali drugače  povezani z Glasbeno šolo Celje.

Solisti so nastopili ob boku Pihalnega orkestra Glasbene šole Celje pod taktirko dirigenta Gašperja Salobirja, Vokalne skupine MBH pod umetniškim vodstvom Matevža Pušnika, ki so se jim pridružili tudi nekateri pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora I. gimnazije v Celju.

Plesne koreografije plesalk sodobnega plesa je pripravila mentorica sodobnega plesa na Glasbeni šoli Celje, Sandra Koren, baletne koreografije pa je sestavila mentorica baleta Glasbene šole Celje, Leticia Dvoršak. Zgodbo deklice je odplesala plesalka sodobnega plesa Veronika Belina (mentorica Sandra Koren).

Avtorici zgodbe Erika Frantar in Metka Lipovšek sta pripravili tudi scenarij celotnega projekta Opernih sanj, za katerega lahko rečemo, da je bil glasbeni spektakel decembrskega kulturnega dogajanja v Celju.

Iskrene čestitke Glasbeni šoli Celje in ravnatelju Simonu Mlakarju, ki ima vedno posluh za tovrstne dogodke, ter vsem sodelujočim za resnično izjemen glasbeni večer.

 

Skip to content