logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Pravljičen koncert Malega pihalnega in Malega godalnega orkestra

Barvni znak Glasbene šole Celje

Zadnji predpraznični četrtek je Celjski dom pokal po šivih. Tradicionalni novoletni koncert sta pripravila Mali pihalni orkester pod taktirko Aljoše Jurkoška in Mali godalni orkester pod taktirko Petre Arlati Kovačič.  Orkestra sta nas s svojo predanostjo popeljala skozi praznično glasbeno potovanje. S svojo mladostjo in odlično izvedbo sta prevzela številčno publiko in jo napolnila z iskrico prazničnega duha.

Mali pihani orkester se je kot prvi na odru predstavil s sedmimi skladbami, seveda niso manjkale tudi tradicionalne božične skladbe. Sledil je nastop Malega godalnega orkestra, na odru pa so se mu pridružili tudi Otroški pevski zbor Glasbene šole Celje z zborovodkinjo Mojco Hladnik ter Vokalna skupina MBH pod umetniškim vodstvom Matevža Pušnika. Kot solistke so ob orkestru nastopile violinistke v sestavu Trio con brio, Katarina Gril, Elena Gril in Veronika Belina (mentorica Alenka Firšt), lanskoletne dobitnice zlate plakete na državnem tekmovanju TEMSIG. Kot je že običaj, številne orkestrske priredbe nastanejo pod budnim očesom dirigentke Petre Arlati Kovačič, ki je tudi svoj del koncerta zaokrožila v božičnem duhu.

Iskrene čestitke obema dirigentoma in vsem mladim glasbenikom, ki nas vsako leto spomnijo, kako močno lahko glasba združuje ljudi in ustvarja nepozabne trenutke.

 

Skip to content