logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Godalni orkester Glasbene šole Celje navdušil

Godalni orkester Glasbene šole Celje je v ponedeljek, 22. aprila 2024, na odru Narodnega doma Celje navdušil. Pod taktirko dirigenta Matjaža Brežnika so se mladi godalci tokrat predstavili s klasičnim repertoarjem del Bacha, Vivaldija, Mozarta, Ipavca in Sibeliusa. Ob orkestru so se predstavili mladi glasbeniki solisti, nagrajenci 4. mednarodnega tekmovanja Celeia 2023 in državnega tekmovanja mladih glasbenikov RS Slovenije TEMSIG-a.

Trio Divertimento (Ana Krošl, Ema Kramer in Anamarija Prepadnik, violinistke iz razreda Alenke Firšt) so na lanskem tekmovanju TEMSIG dosegle 100 točk,  osvojile zlato plaketo in 1. nagrado ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja v disciplini komorne skupine godal. Kot solistke so se ob boku orkestra predstavile s 1. stavkom Bachove koncerta za trio violine in orkester v D-duru, BWV 1064.

Nejc Strnad Podlesnik in Mihael Mažuran sta mlada pianista, zmagovalca (osvojila sta 100 točk) III. kategorije v disciplini klavir in prejemnika posebne nagrade 4. mednarodnega tekmovanja Celeia 2023, ki ga Glasbena šola Celje organizira vsako leto ob podpori Mestne občine Celje. Oba pianista sta se predstavila s koncertom skladatelja W. A. Mozarta, Nejc s Koncertom za klavir in orkester št. 12 v A-duru, K414 (Allegro), Miahel pa s Koncertom za klavir in orkester št. 16 v D-duru, K451 (Allegro) in po pričakovanju oba navdušila zbrane poslušalce.

Orkester je koncert sklenil z Ipavčevo Serenado in Sibeliusovim Andante Festivo, publiko pa so za bučen aplavz nagradili z izjemnim tangom Por una Cabeza.

Iskrene čestitke nagrajencem solistom, članom orkestra in dirigentu za čudovit glasbeni večer.

 

 

Skip to content