logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

ODLIČNI NA 5. MEDNARODNEM TEKMOVANJU CELEIA 2024

Barvni znak Glasbene šole Celje

V času med 15. in 18. aprilom 2024 je potekalo 5. mednarodno tekmovanje Celeia 2024, ki ga Glasbena šola Celje organizira s podporo MO Celje. V letošnjem letu je bilo tekmovanje namenjeno disciplinam rog, harmonika, kontrabas, citre in komorne skupine s harfami. Na tekmovanju je sodelovalo kar  128 mladih glasbenikov iz 5 različnih držav, kot člani žirije pa so na tekmovanju sodelovali izjemni in svetovno priznani glasbeniki. Na tekmovanju je tekmovalo 16 učencev naše glasbene šole ter 8 dijakov umetniške gimnazije glasbene smeri, ki jo Glasbena šola Celje izvaja skupaj s I. gimnazijo v Celju. Skupaj so osvojili 14 zlatih plaket, od tega kar 7 prvih mest ter 3 posebne denarne nagrade, ter 5 srebrnih plaket.

Prva mesta in zlato plaketo so zasedli:

Trio Sonorita-S: Larissa Tauses, Ajda Vouk, Neža Hladnik, komorne skupine s harfo I.b, mentorici Urška Hrovat Šket, Anja Kožuh Lešnik

Urh Loger, rog predkategorija, mentor in korepetitor Stefan Garkov

Luka Mlakar, rog II. kategorija, mentor Timotej Šnofl, korepetitorka Simona Moškotevc Guzej

Inara Šket, citre I. kategorija, mentorica Franja Janež

Neža Drame, citre IV. kategorija, mentorica Franja Janež (prejela je tudi posebno denarno nagrado)

Hana Hren, citre V. kategorija, mentorica Irena Anžič (prejela je tudi posebno denarno nagrado)

Mohor Karl Jevšenak, harmonika IV. kategorija, mentor Dejan Kušer (prejel je tudi posebno denarno nagrado)

Mednarodno tekmovanje Celeia je bilo prvič izvedeno leta 2019 za discipline rog, harmonika in kontrabas, že naslednje leto tudi disciplina citre, sledili pa sta še disciplini komorne skupine s harfo in klavir.

Posebna zahvala gre Mestni občini Celje, ki že od vsega začetka izvedbe Mednarodnega tekmovanja Celeia Glasbeni šoli Celje nudi podporo. Zahvala gre tudi Zavodu Celeia Celje za podporo tega izjemnega mednarodnega glasbenega dogodka.

V Glasbeni šoli Celje smo ponosni na številne uspehe, pri organizaciji tekmovanj in tudi drugih podobnih dogodkov smo se izkazali kot odlični gostitelji. Ob tem se zahvaljujemo vsem sodelavcem, ki so kakorkoli pomagali pri izpeljavi tega izjemnega dogodka, ki je odlična promocija Glasbene šole Celje in mesta Celje v mednarodnem glasbenem prostoru.

    

Skip to content