logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Izjemen 4. celjski dan jazz-a

V četrtek, 20. junija 2024, se je na Glasbeni šoli Celje odvijal že 4. celjski dan jazza, ki se je zaključil ob 19. uri pred Vodnim stolpom s koncertom vseh udeležencev.

Na Glasbeni šoli Celje je jazz že od šolskega leta 2010/2011 pomemben del nadstandardnega programa, ki ga Glasbena šola ponuja kot dodano vrednost javno veljavnih učnih programov. Pri nas se je kalila že vrsta mladih glasbenikov, ki jim je ta zvrst blizu. Da pridobijo ustrezno znanje pa poskrbijo izvrstni in priznani glasbeni pedagogi, ki poučujejo v programu jazz. Poleg individualnega pouka, imajo vsi učenci jazz-a možnost obiskovanja jazz orkestra: Extra banda Glasbene šole Celje, ki ga vodi Bojan Logar. Vključujejo pa se tudi v različne priložnostne in stalne komorne jazz zasedbe.

Ena takih je Combo jazz zasedba, pod mentorstvom Žana Cesarja, ki je v četrtek koncert pri Vodnem stolpu tudi otvorila. Postregli so nam z ljudskimi melodijami v moderni jazz preobleki, kot tudi z nekaj jazz standardi.

V goste so tokrat povabili  Big band Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, ki jih vodi Jani Šuligoj. Poslušalce so zazibali tako v mirnih kot tudi bolj poskočnih ritmih: Besame mucho, Mas Que nada, Hvala za Vijolice, Just a Gigolo in drugih. Kot solistka na tenor saksofonu in kot odlična vokalistka se je predstavila Maja Šuligoj.

Koncert je zaključil domači Extra Band Glasbene šole Celje, ki ga vodi Bojan Logar. Svoj nastop so pričeli z vsem dobro znano Moonlight serenado, in nadaljevali z nekaj jazz standardi, pri katerih sta blestela in dala skladbam piko na i, vrhunska solista: Hana Ravnak – vokal in Žan Cesar – trobenta.

Poslušalci so koncert spremljali z velikim navdušenjem in nastopajoče nagradili z dolgimi aplavzi.

Skip to content