logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Izjemen večer z Orkestrom harf v Narodnem domu

V četrtek, 13. junija 2024, je v Narodnem domu potekal Koncert Orkestra harf, ki je pritegnil številne ljubitelje glasbe. Orkester, kakršnemu sicer ne moremo prisluhniti prav vsak dan in prav povsod, je hvaležnemu občinstvu postregel s priredbami skladb različnih avtorjev: Masseneta, Debussyja, Piazzolle in Bizeta, pa tudi sodobnega Paulsena-Bahnsena. Poslušalci so imeli priložnost slišati tudi priredbo brazilske tradicionalne sambe, kar je dodatno obogatilo že tako pester program.

Z orkestrom so se na odru predstavili tudi izjemni solisti: Amadej Prepadnik na tamburici (mentor Matjaž Brežnik) je navdušil s priredbo meditacije iz Massenetove opere Thaïs.  Vita Živa Pečak na harfi (mentorica Erika Frantar) je s priredbo Debussyjevih Danse Sacrée et Danse Profane očarala s svojo tehnično dovršenostjo in glasbeno občutljivostjo.

Hana Ravnak na angleškem rogu (mentorica Eva Miheu) je izvedla Oblivion A. Piazzolle. Njena izvedba je bila prežeta z emocijami in nostalgičnim tonom, ki je popolnoma ujel duh Piazzollove glasbe. Liza Tkalčec na flavti (mentorica Mirjana Brežnik) in Neža Žalec na klarinetu (mentor Jure Hladnik) sta poustvarili Rapsodijo na teme iz Bizetove opere Carmen. Njuna sinhronizacija in interpretacija sta bili izjemni ter sta publiko popeljali na glasbeno popotovanje skozi Bizetove melodije.

Priredbe za orkestrski sestav sta napisali Erika Frantar in Anja Kožuh Lešnik. Umetniška vodja orkestra je Erika Frantar, ki je s svojo vizijo in glasbenim znanjem orkester popeljala do vrhunskega nastopa. Dirigentsko palico je vihtel Matjaž Brežnik, ki je z občutkom in preciznostjo vodil orkester skozi celoten repertoar.

Večer z Orkestrom harf je bil nepozaben glasbeni dogodek, ki je pokazal, kako raznoliko in bogato je lahko glasbeno izražanje. Hvaležno občinstvo je z aplavzom nagradilo izjemne izvedbe in se tako poslovilo od čudovitega glasbenega popotovanja.

Skip to content