logo
Slomškov trg 10, Celje  |  03 492-57-30  |  [email protected]
slo  | eng

Z Extra bandom Glasbene šole Celje v praznične dni

Barvni znak Glasbene šole Celje

V Glasbeni šoli Celje smo resnično ponosni, da lahko naše glasbeno poslanstvo delimo tudi tik pred prazniki. Tradicionalni novoletni koncert Extra banda Glasbene šole Celje pod taktirko Bojana Logarja je v prvi vrsti namenjen našim učencem in dijakom, ki zadnji šolski dan pred prazniku preživijo malo drugače in v družbi dobre glasbe, seveda pa smo vedno znova veseli vseh nasmejanih obrazov, ki radi prisluhnejo bolj jazzovskim ritmom.

Na odstru so zaigrali tudi člani Jazz banda Glasbene šole Celje, ki ga sestavlja 5 odličnih mladih glasbenikov: Lovro Gubenšek na trobenti, Lenart Gubenšek na klavirju, oba učenca našega jazz programa, Liam Šibli na saksofonu, Gašper Hlupič na bobnih in Blaž Krušič na bas kitari. Potem pa je zadišalo po starih časih. Z Extra bandom so se sprehodili skozi evolucijo jazz glasbe in nostalgično posegli po ritmih znamenitih glasbenikov. Extra band Glasbene šole Celje pod taktirko dirigenta Bojana Logarja je izvedel nekaj znamenitih skladb Glenn Miller orchestra in Count Basie orchestra.  Kot solistka na angleškem rogu, njena mentorica je Eva Miheu, se je predstavila dijakinja umetniške gimnazije glasbene smeri. Ne samo na svojem instrumentu, odlična je tudi kot pevka in zapela skladbo Child is born ter zimzeleno skladbo Samo nasmeh je bolj grenak, ki jo je nekoč izvajala izjemna Ditka Haberl.

Koncert so zaokrožili s tradicionalnimi božičnimi skladbami, glasbeno popoldne pa je v celoto v spremni besedi povezala Tina Blazinšek.

Čestitke vsem!

 

Skip to content